Pierwsza recenzja OFP: DR
Re: Pierwsza recenzja OFP: DR
Popieram Maćko. Jak dla mnie zbyt słodko i cukierkowo.
-

MarcinekNu2 - Sierżant

Wyboraźmy sobie sędziego (nauczyciela), który ma zaszczyt osądzić (wyegzaminować) danego delikwenta... Halo! Obudźmy się! Coś jest nie tak?! Przecież o bezstronności nie może być mowy - Red proszę Cię... 
-

pospiech3 - Porucznik

- Miejscowość: Szczecin
Zobaczymy jak będzie po innych recenzjach, ale nie będę ukrywał, że cieszy mnie zarówno ocena, jak i treść recenzji
Nie wiedziałem, że w grze będzie występowało coś takiego jak morale żołnierzy :O
Szkoda, że nic nie napisali (przynajmniej w tym podsumowaniu) o optymalizacji gry... (chyba, że chodziło o to, że gra dobrze się sprawuje, ale wątpię).
Szkoda, że nic nie napisali (przynajmniej w tym podsumowaniu) o optymalizacji gry... (chyba, że chodziło o to, że gra dobrze się sprawuje, ale wątpię).
-

barth89 - Major

- Miejscowość: Bydgoszcz
pospiech3 napisał(a):Wyboraźmy sobie sędziego (nauczyciela), który ma zaszczyt osądzić (wyegzaminować) danego delikwenta... Halo! Obudźmy się! Coś jest nie tak?! Przecież o bezstronności nie może być mowy - Red proszę Cię...
Odsyłam tutaj. Tam powinien być gdzieś adres, na który będziesz mógł wysłać zażalenie
-

Red - Administrator

- Miejscowość: Zielona Góra
Maćko - jesteś na tym forum tylko po to żeby krytykować tę grę :/ Jak wolisz Arme2 to udzielaj się na jakimś forum o tejże grze.
- Bronex94
- Sierżant

Coś wiadomo o MP ? jak wygląda ? czy do klanówek będzie się nadawać ? jakieś informacje o promowaniu przez producenta gry do MP CLanbase ESL LANów ?
- master
- Szeregowy

- Miejscowość: Bielsko-Biała
Mnie tam cieszy ta recenzja. Ale nie napalam się, że to 9/10 to jest w 100% prawdziwe. NIGDY NIE BĘDZIE PRAWDZIWEJ RECENZJI !! Żadnej nie wierzcie w 100%. IGN i inne też często był zbyt cukierkowe. Zawsze trzeba przynajmniej te 10-20% odjąć, żeby nie przeżyć szoku. Prawdziwej recenzji nie będzie, dlatego, że każdy będzie miał inne odczucia i nastawienie do gry. Słowem: nie ma co sie podniecać. Ale nie ma też co się nastawiać na nie/tak. Ogółem, cieszy mnie, że jest taka recenzja. Daje jakiś promyk jaśniejszej strony OFP 2 po wielu narzekaniach. Napewno nie będzie tak cukierkowo jak mówia. To jest po prostu nie możliwe. Lecz, może (mam głęboką nadzieje), że i my się równie pozytywnie zaskoczymy wkraczająć na pierwsze pole bitwy na Skirze.
- Polski zolnierz
- Kapral

Quinti napisał(a):I teraz powiem: A NIE MÓWIŁEM?? Tyle broniłem tej gry gdy wszyscy narzekali, tyle razy mówiłem że panowie z CM dadzą nam dobrą i ( w miarę możliwości) realistyczną grę. Cieszę się że nie byłem w błędzie.
Nie tylko ty byłeś takiego zdania
kuba9519 napisał(a):"USA, które jako światowa potęga pilnująca porządku" Hahaha!. Ale fantazje
.
Popieram Cię. Jankesi nie pilnują porządku tylko wprowadzają zamieszanie. Ale to inny temat
Maćko napisał(a):Rotfl :E Nie chce mi się tego komentować
9/10? Chyba tylko dlatego że to exclusive i warunek od CM "must be 8/10 or higher"...
Ja czekam na jakąś wiarygodną reckę z Eurogamer'a albo IGN.
Coś ty taki negatywnie nastawiony? Wyjaśnij mi proszę, czemu ta recenzja miałaby być niewiarygodna? A poza tym, Play też dał nową recenzję. Z tym, że nieco starszej wersji, z przed miesiąca, ale też bardzo tą grę chwalili.
No to teraz do rzeczy. Czyli do recenzji.
Jedną z najlepszych rzeczy w OFP: DR jest bez wątpienia sztuczna inteligencja. Twoi kompani (określeni w recenzji mianem inteligentnych i przekonywujących) często pierwsi zauważą wroga. Ci drudzy jednak nie są gorsi i też potrafią mocno uprzykrzyć życie twojej drużynie. Sposób, w który walczysz i wydajesz rozkazy, nie pozostaje obojętny wobec morale podwładnych. Jeden z recenzentów postanowił raz zaatakować w stylu rambo, co spowodowało dotkliwe straty i obrażenia w jego grupie. Poźniej, przy następnej podobnej sytuacji, jeden z jej członków po prostu zrezygnował z wykonywania rozkazów. Morale występuje także po stronie przeciwnika.
Ten cytat zadowolił mnie najbardziej. Świadomość, że walczę z AI, które niekiedy wykazuje się większym sprytem niż człowiek, podnosi atmosferę i napięcie.
Wraz z przechodzeniem kampanii, napięcie i skala walk wzrastają. Bitwy będą się toczyć z wykorzystaniem coraz wiekszej ilości pojazdów, jednak walka piechoty nadal będzie na pierwszym planie. Podczas wykonywania zadań, będzie można obserwować toczące się w oddali potyczki na lądzie, jak i w powietrzu.
W takim razie procek będzie miał od cholery roboty.
Głównym przeciwnikiem w grze są Chiny.
"Głównym"? To jest jakiś inny?
Gra sprawuje się świetnie zarówno na PC, jak i Xbox 360 oraz PlayStation 3. Doznania z niej płynące, atmosfera oraz napięcie są identyczne na obydwu platformach. Wersja na komputery prezentuje się jednak lepiej od strony graficznej oraz posiada znacznie łatwiejsze i lepiej rozplanowane sterowanie, podczas gdy konsole Microsoftu i Sony borykają się z trochę trudniejszym do opanowania systemem wydawania rozkazów.
I wersja konsolowa nie ma edytora. Poprawcie mnie jeśli się mylę. W każdym razie, Pecetowe wersje gier biją na głowę konsolówki.
Git gitara gra. Zobaczymy jak będzie w następnych recenzjach i w samej grze.
-

Kubicor - Major

- Miejscowość: Ustroń
A wiadomo cośgdzie i kiedy ma się ukazać jakaś nowa recenzja?
-

barth89 - Major

- Miejscowość: Bydgoszcz
Kiedy ktoś ją zrobi, teraz będą częściej bo mamy 19 września a 8 jest premiera.19 dni do wydania
- byczek
- Sierżant

- Miejscowość: Bronowo/Susz
Bronex94 napisał(a):Maćko - jesteś na tym forum tylko po to żeby krytykować tę grę :/ Jak wolisz Arme2 to udzielaj się na jakimś forum o tejże grze.
Tak jestem tu tylko po to żeby krytykować to g......
Nigdzie nie napisałem że wolę ArmA 2
-

Maćko - Major

- Miejscowość: Radom
Maćko napisał(a):Tak jestem tu tylko po to żeby krytykować to g......![]()
Nigdzie nie napisałem że wolę ArmA 2
Nie wolisz? Czyli krytykujesz OFP:DR (choćby właśnie w tym poście) i nie lubisz Army? To po cholerę grasz w takie gry?
-

Kubicor - Major

Zgadzam się. Po cholerę tu wchodzisz? Żeby pisać, że gra ma ocenę 9/10 tylko dlatego, że im tak kazali!? Poszukaj sobie lepszego zajęcia... Np. wejdź na forum o CoDzie i tam pisz takie durnoty...
PS. Nie wiedziałem wcześniej, że SI będzie mogło się nie słuchać rozkazów
.
PS. Nie wiedziałem wcześniej, że SI będzie mogło się nie słuchać rozkazów
-

kuba9519 - Porucznik

Ja wiele rzeczy nie wiedziałem a dzięki tej recenzji lepiej spoglądam na OFP DR niż przedtem
-

Krecik1218 - Kapitan

Krecik1218 napisał(a):Ja wiele rzeczy nie wiedziałem a dzięki tej recenzji lepiej spoglądam na OFP DR niż przedtem
Tak? A mnie nic w tej recenzji nie zaskoczyło, a jedynie potwierdziło moje nadzieje z wywiadów.
-

Kubicor - Major

Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: MSN [Bot] oraz 1 gość
© 2007-2010 OFP2.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone