Pierwsza recenzja OFP: DR

Miejsce do przeglądania oraz komentowania wszystkich newsów

Re: Pierwsza recenzja OFP: DR

Post przez Maćko » 19 Wrz 2009, 12:31

Kubicor napisał(a):Nie wolisz? Czyli krytykujesz OFP:DR (choćby właśnie w tym poście) i nie lubisz Army? To po cholerę grasz w takie gry?

Napisałem gdzieś że nie lubię ArmA ? Ja o jednym a Wy o drugim :|

Nie ma czegoś takiego jak wolę OFP: DR od ArmA 2 lub na odwrót bo te gry to nie jest jedna liga, te gry między sobą nie konkurują. To jak by porównywać Need For Speed niech będzie Most Wanted do GTR'a 2 - obie traktują o tym samym; wyścigach samochodowych, ale GTR to sim, NFS arcadowa ścigałka (-- nie mówiąc o nowym NFS shift który jest zajebiaszczy i stał się simem).

Krytykuję OFP: DR dlatego że nie ma nic wspólnego po za nazwą i celownikiem po środku ekranu z pierwszym flashpointem...
kuba9519 napisał(a):Zgadzam się. Po cholerę tu wchodzisz? Żeby pisać, że gra ma ocenę 9/10 tylko dlatego, że im tak kazali!? Poszukaj sobie lepszego zajęcia... Np. wejdź na forum o CoDzie i tam pisz takie durnoty...

Bo taka jest prawda... I zastanów się do kogo piszesz - jestem bardzo znaną osobą w community OFP/ArmA siedzę w tym od początku i wiem co piszę.
A ostatni cod w jakiego grałem to cod1 UO.

No i bardzo mi przykro że jesteście tacy głupi i nie zrozumieliście ironii..
Awatar użytkownika
Maćko
Major
Major

Miejscowość: Radom

Post przez M_Yoda » 19 Wrz 2009, 12:52

Im bliżej do premiery OFPDR starzy fani OFP jacyś tacy dziwnie poddenerwowani :lol: .
Awatar użytkownika
M_Yoda
Porucznik
Porucznik

Post przez Dawidson » 19 Wrz 2009, 12:57

Dobra mniejsza z tym, nie będę się wypowiadał na temat komentarzy(się bijcie między sobą).

Niech tylko gra nie ma takich kosmicznych wymagań jak ArmA2 i będzie git dla mnie.
OVER.
Dawidson
Kapral
Kapral

Post przez Quinti » 19 Wrz 2009, 12:57

Maćko napisał(a):

Nie ma czegoś takiego jak wolę OFP: DR od ArmA 2 lub na odwrót bo te gry to nie jest jedna liga, te gry między sobą nie konkurują. To jak by porównywać Need For Speed niech będzie Most Wanted do GTR'a 2 - obie traktują o tym samym; wyścigach samochodowych, ale GTR to sim, NFS arcadowa ścigałka (-- nie mówiąc o nowym NFS shift który jest zajebiaszczy i stał się simem).

Krytykuję OFP: DR dlatego że nie ma nic wspólnego po za nazwą i celownikiem po środku ekranu z pierwszym flashpointem...

Jezu od tego masz ArmA (którego po prostu nie trawię). O gustach się nie dyskutuje, możesz nie lubić OFP DR, nikt ci tego nie broni - ale jeżeli wchodzisz na OFP Dragon Rising Polska które jeżeli się nie mylę jest stroną "Fanowską" (jak słusznie napisał Kubicor fanami jeszcze technicznie nie jesteśmy bo gra jeszcze nie wyszła i nie wyraziliśmy o niej swojej opinii) i generalnie są na niej są ludzie którym się ten produkt (mniej lub bardziej) podoba. To jest tak samo jakbyś wszedł na Armedassault.info czy jakąś inną fanowską stronę i przy każdym newsie pisał że ArmA to "gówno".

Maćko napisał(a):
Bo taka jest prawda... I zastanów się do kogo piszesz - jestem bardzo znaną osobą w community OFP/ArmA siedzę w tym od początku i wiem co piszę.

A ja mam gacie w kropki... :lol: Co mnie obchodzi kim jesteś dla community ArmA/OFP CWC? Nie mówimy tu o ArmA czy OFP CWC, tylko o Dragon Rising i obie gry generalnie mają inne podejście do tego samego tematu - tylko jedna z nich chce trafić do większego grona odbiorców (i dlatego jest taki FPS'owy system poruszania poza tym nie jest tak źle)... Ale skoro ci się to tak nie podoba to nie graj i tyle a nie spekuluj że pierwsza recenzja (która jest bardzo przychylna dla gry) musi być od razu "Zmanipulowana", bo dla ciebie ta gra jest "gównem" więc tak jest, a każdy kto napisze inaczej dostał " w łapę". :roll:
Awatar użytkownika
Quinti
Porucznik
Porucznik

Post przez Evers » 19 Wrz 2009, 13:05

Maćko napisał(a):Tak jestem tu tylko po to żeby krytykować to g...... :roll:

Maćko napisał(a):No i bardzo mi przykro że jesteście tacy głupi i nie zrozumieliście ironii..

No proszę, podręcznikowy przykład prowokacji i zarazem obrażania innych użytkowników forum. Kolego, tutaj coś takiego nie przechodzi obojętnie.

Kolejne ostrzeżenie i zakaz komentowania newsów na 2 tygodnie będzie mam nadzieję wystarczającą karą...
Awatar użytkownika
Evers
Moderator
Moderator

Miejscowość: IV RP

Post przez Polski zolnierz » 19 Wrz 2009, 13:50

Zgodze sie, że im bliżej premiery tym wszyscy jesteście coraz bardziej nerwowi. Kłócicie sie o błachostki i robicie z siebie bachory. Akurat maćko ma racje, że jest znany także, nie chrzańcie, że nie lubi ofp czy coś tam. Z drugiej strony maćko też sie popisał swoim tłumaczeniem z którego sie gó...rozumie :roll: . Uspokujcie sie i zajmijcie sie komentowaniem gry a nie pierdołami. Kończąc offtop: bardzo mnie cieszy, że nie zawsze AI będzie słuchało rozkazów. Daje to taki...efekt człowieczeństwa :mrgreen: . Jestem ciekaw czy AI będzie posiadało takie cuś jak moralność czy sumienie. Bo skoro może przerazić sie i nie słuchać rozkazu natarcia to ciekaw jestem jak będzie z zabijaniem jeńca (jeńca bo cywili ma nie być, a to spora strata i dziwnostka :shock: ). Co do PC'etowej wersji to będzie napewno lepsza, gdyż no komputer pod względem symulatorów walki naziemnej będzie jeszcze długo górował nad konsolami. Konsole lepiej sprawdzają się w FIFie, NFS'ie, symulatorach latania czy innych takich grach.
PS: Ciekaw jestem czy będzie wersja na komórki :lol:
Polski zolnierz
Kapral
Kapral

Post przez Bronex94 » 19 Wrz 2009, 13:57

@up
Pisało gdzieś o moralach naszych kompanów i o moralach Chińczyków.
Bronex94
Sierżant
Sierżant

Post przez Kubicor » 19 Wrz 2009, 14:05

Bronex94 napisał(a):@up
Pisało gdzieś o moralach naszych kompanów i o moralach Chińczyków.

Tak. I Polski żołnierz się o tym (pozytywnie) wypowiedział, ale oprócz tego jest ciekaw, czy będzie coś takiego jak system sumienie. Swoją drogą, jeńcy.. fajna byłaby możliwość brania jeńcow. Że miejscami morale może być tak niskie, że żołnierz po prostu rzuci broń i się podda. A potem tylko "Czy Chińczyk strzeli, czy nie strzeli?". To by niesamowicie poprawiło klimat. I jest jak najbardziej wykonalne.
Awatar użytkownika
Kubicor
Major
Major

Miejscowość: Ustroń

Post przez $towarzysz$ » 19 Wrz 2009, 14:10

Maćko napisał(a):No i bardzo mi przykro że jesteście tacy głupi i nie zrozumieliście ironii..

No sam przyznam że ironia mało trafiona. Sam mówiłeś, że nie ocenia się gry przed jej premierą. Jeżeli już teraz wiesz, że nie spełni twoich oczekiwań to po prostu sobie ją odpuść a nie wpisujesz takie rzeczy doprowadzając do nieprzyjemnych sytuacji.

Mi gra się coraz bardziej podoba, wszak wiele obietnic nie zostało spełnionych ale być może w dodatkach ten stan rzeczy się zmieni. Sam chyba złamię swoje postanowienie i jednak zakupie grę w ciemno i to nie z powodu tej lipnej recenzji/zapowiedzi.
Awatar użytkownika
$towarzysz$
Kapitan
Kapitan

Miejscowość: Ozorków

Post przez Krecik1218 » 19 Wrz 2009, 14:11

To by było fajne ale wątpie aby coś takiego się pojawiło. Chińczycy mając niskie morale poprostu ruszą biegiem do odwrotu ale fajnie by było wtedy takiego z bliska wycelować i krzyknąć stać, poddaj się! :D
Awatar użytkownika
Krecik1218
Kapitan
Kapitan

Post przez J_Templar » 19 Wrz 2009, 14:32

nie jest źle wszystkie nooby na świecie będą wku*****e (BO NE BĘDĄ MOGŁY SZARŻOWAĆ JAK RAMBO ALBO ŁAZIĆ W KÓŁKO JAK JAKIEŚ ADHD BO I TAK ZGINĄ PO JEDNYM STRZALE ) :D taaaak to jest to w końcu będzie można spokojnie grać bez noobów no a czytałem że niektórzy są zawiedzeni że mało pojazdów heh :D po co więcej skoro są wszystkie najlepsze amerykańskie i chińskie i to z resztą dobrze nawet bo nooby uwielbiają siedzieć godzinami w pojazdach a to im i tak nic nie da bo będzie je można rozwalić z 2 km np z javelina :mrgreen: a gra będzie najlepszą 2009 i 2010 być może JUŻ SIE NIE MOGĘ DOCZEKAĆ :D
Ostatnio edytowany przez J_Templar, 19 Wrz 2009, 14:35, edytowano w sumie 1 raz
J_Templar
Szeregowy
Szeregowy

Post przez SaS TrooP » 19 Wrz 2009, 14:33

$towarzysz$ napisał(a):

No sam przyznam że ironia mało trafiona. Sam mówiłeś, że nie ocenia się gry przed jej premierą. Jeżeli już teraz wiesz, że nie spełni twoich oczekiwań to po prostu sobie ją odpuść a nie wpisujesz takie rzeczy doprowadzając do nieprzyjemnych sytuacji.

Mi gra się coraz bardziej podoba, wszak wiele obietnic nie zostało spełnionych ale być może w dodatkach ten stan rzeczy się zmieni. Sam chyba złamię swoje postanowienie i jednak zakupie grę w ciemno i to nie z powodu tej lipnej recenzji/zapowiedzi.

Towarzyszu, ta gra ma tyle wspólnego z pierwszym Fleszpojntem i tym, czego nazywacie się "fanami" (:lol:) jak ja z bokserem z Guanxi Clique. Rzekę, że po prostu zdradziliście waszego koffanego (:*) fleszpojnta i fanami nazywać się prawa nie macie. Zresztą wielu z was jak choćby Osa nawet go nie pamięta.
SaS TrooP
Porucznik
Porucznik

Post przez Quinti » 19 Wrz 2009, 14:55

SaS TrooP napisał(a):Towarzyszu, ta gra ma tyle wspólnego z pierwszym Fleszpojntem i tym, czego nazywacie się "fanami" (:lol:) jak ja z bokserem z Guanxi Clique. Rzekę, że po prostu zdradziliście waszego koffanego (:*) fleszpojnta i fanami nazywać się prawa nie macie. Zresztą wielu z was jak choćby Osa nawet go nie pamięta.

Jezu człowieku wielu ludzi gra do dziś we flasza, choćby ja... Poza tym o czym ty gadasz "Rzekę, że po prostu zdradziliście waszego koffanego (:*) fleszpojnta i fanami nazywać się prawa nie macie." Zdrada WTF? O gustach się nie dyskutuje, a jeżeli komuś się nowy OFP bardziej podoba to tylko i wyłącznie jego sprawa...
Awatar użytkownika
Quinti
Porucznik
Porucznik

Post przez Kubicor » 19 Wrz 2009, 14:57

SaS TrooP napisał(a):
$towarzysz$ napisał(a):

Towarzyszu, ta gra ma tyle wspólnego z pierwszym Fleszpojntem i tym, czego nazywacie się "fanami" (:lol:) jak ja z bokserem z Guanxi Clique. Rzekę, że po prostu zdradziliście waszego koffanego (:*) fleszpojnta i fanami nazywać się prawa nie macie. Zresztą wielu z was jak choćby Osa nawet go nie pamięta.

Aha, fani OFP mogą być już fanami WYŁĄCZNIE OFP. Jeżeli ktoś jest fanem innej gry, to jest zdrajcą. Gratuluję towarzyszu takiego nastawienia.
A fanem OFP:DR, jak już mówiłem na razie nie jest nikt. Tu jest forum fanów starego OFP, którzy mają nadzieję na otrzymanie godnego następcy i ostatnia rzecz jakiej nam trzeba to właśnie takie posty narzekania, że ciągle coś w tym OFP:DR jest nie tak. Z Maćko ta sama sytuacja. Coście się tak tej gry tak uczepili? Co wy macie do CM? Jak wam się nie podoba, to nie kupujcie i piszcie na forach ArmA, a nie ciągle tylko takie narzekanie.. Komu to pomaga? Komu to potrzebne? :roll:
Jeżeli jesteście tak obeznani w temacie, to czemu sami nie zrobicie gry idealnej? Ciekawe jakbyście się czuli, jakby ktoś non stop mówił wam, że coś w waszej wieloletniej pracy jest nie wporządku.

Może mój post kogoś obraził, za co z góry przepraszam, no ale już nie mogę tego słuchać. :|
Awatar użytkownika
Kubicor
Major
Major

Miejscowość: Ustroń

Post przez Evers » 19 Wrz 2009, 15:02

SaS TrooP napisał(a):Rzekę, że po prostu zdradziliście waszego koffanego (:*) fleszpojnta i fanami nazywać się prawa nie macie.

Prawa to ty, kolego, nie masz nikogo osądzać. Ciesz się, że jeszcze bana za całokształt swojej "twórczości" na tym forum nie dostałeś, bo wiedz, że jesteś już baaardzo blisko i kolejny taki wybryk załatwi sprawę.

A tymczasem warn za trolling i także zakaz pisania postów na okres 2 tygodni.
Awatar użytkownika
Evers
Moderator
Moderator

Miejscowość: IV RP

PoprzedniaNastępna

Powróć do Archiwum newsów

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości

© 2007-2010 OFP2.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone
Wszelkie znaki towarowe, loga oraz nazwy użyte na tej stronie są własnością ich prawnych właścicieli.
Kopiowanie i/lub rozpowszechnianie zamieszczonych na tej stronie artykułów w części lub całości bez uprzedniej zgody właściciela jest zabronione.

Strona główna | O serwisie | Forum dyskusyjne | Kontakt