Pierwsza recenzja OFP: DR

Miejsce do przeglądania oraz komentowania wszystkich newsów

Re: Pierwsza recenzja OFP: DR

Post przez osa1942 » 19 Wrz 2009, 15:28

SaS TrooP napisał(a):
$towarzysz$ napisał(a):
Maćko napisał(a):Tak jestem tu tylko po to żeby krytykować to g...... :roll:

Maćko napisał(a):No i bardzo mi przykro że jesteście tacy głupi i nie zrozumieliście ironii..

No sam przyznam że ironia mało trafiona. Sam mówiłeś, że nie ocenia się gry przed jej premierą. Jeżeli już teraz wiesz, że nie spełni twoich oczekiwań to po prostu sobie ją odpuść a nie wpisujesz takie rzeczy doprowadzając do nieprzyjemnych sytuacji.

Mi gra się coraz bardziej podoba, wszak wiele obietnic nie zostało spełnionych ale być może w dodatkach ten stan rzeczy się zmieni. Sam chyba złamię swoje postanowienie i jednak zakupie grę w ciemno i to nie z powodu tej lipnej recenzji/zapowiedzi.

Towarzyszu, ta gra ma tyle wspólnego z pierwszym Fleszpojntem i tym, czego nazywacie się "fanami" (:lol:) jak ja z bokserem z Guanxi Clique. Rzekę, że po prostu zdradziliście waszego koffanego (:*) fleszpojnta i fanami nazywać się prawa nie macie. Zresztą wielu z was jak choćby Osa nawet go nie pamięta.

Wypraszam sobie, a dla takich jak ty jest już strona i dział tj; dział jestem walnięty a stronka http://żal.pl/index.php?option=com_joomlaboard&Itemid=5&func=showcat&catid=8
Awatar użytkownika
osa1942
Kapitan
Kapitan

Miejscowość: Dokąd?

Post przez hotfart » 19 Wrz 2009, 15:59

Dawidson napisał(a):Niech tylko gra nie ma takich kosmicznych wymagań jak ArmA2 i będzie git dla mnie.
OVER.

Niech ma nawet i kosmiczne, byle by było wszystko dopracowane jak należy... (ok może nie kosmiczne XD bo chcę sobie pograć) poza tym arma2 nie ma takich strasznych wymagań...

Jakaś taka nieciekawa atmosfera się przy tym newsie zrobiła...
Awatar użytkownika
hotfart
Porucznik
Porucznik

Miejscowość: Szczecin

Post przez M_Yoda » 19 Wrz 2009, 16:47

Było kiedyś bardzo merytoryczne forum poświęcone ofp. Zaglądałem tam czasem. Niestety podupadło przez ogólne trollowanie w stylu obu panów (chyba istnieje nadal ale mało kto tam zagląda). Sorry za offtop ale takie zachowanie trochę ciągnie się za środowiskiem Arma/ofp. Fajnie jakby nie przeniknęło do właśnie powstającego związanego z OFPDR.
Awatar użytkownika
M_Yoda
Porucznik
Porucznik

Post przez barth89 » 19 Wrz 2009, 19:48

hotfart napisał(a):
Dawidson napisał(a):Niech tylko gra nie ma takich kosmicznych wymagań jak ArmA2 i będzie git dla mnie.
OVER.

Niech ma nawet i kosmiczne, byle by było wszystko dopracowane jak należy... (ok może nie kosmiczne XD bo chcę sobie pograć) poza tym arma2 nie ma takich strasznych wymagań...

Jakaś taka nieciekawa atmosfera się przy tym newsie zrobiła...

ArmA 2 nie ma kosmicznych? :O No może tych z pudełka nie, ale jeśli chodzi osprzęt potrzebny do komfortowej gry w kampanię to... Powiem tak - mój sprzęt uciągnął ArmA 2 w średnich detalach z 20-30 FPSami :P Więc ja też mam nadzieję, że optymalizacja jest o wiele lepsza niż w przypadku ArmA 2 :)

Wracając do samej recenzji - mam nadzieję, że OFP:DR będzie tą grą, w którą grać będziemy przez najbliższe kilka lat :) I nie wierzę w to gadanie, że recenzja była kupiona. Ja ująłbym to tak - recenzent być może pisał pod wpływem emocji, które nie ustąpiły jeszcze od momentu, kiedy pierwszy raz zagrał w OFP. Może jeszcze nie zdążył chłodno spojrzeć na grę i dlatego tak cukierkowo. Ale nie da się ukryć, że daje nam to ogólny obraz gry i jakie wrażenia towarzyszą pierwszym dniom grania w OFP. A to tylko dobrze dla nas :)
Awatar użytkownika
barth89
Major
Major

Miejscowość: Bydgoszcz

Post przez Rokuto » 19 Wrz 2009, 19:57

Kubicor napisał(a):Jeżeli jesteście tak obeznani w temacie, to czemu sami nie zrobicie gry idealnej? Ciekawe jakbyście się czuli, jakby ktoś non stop mówił wam, że coś w waszej wieloletniej pracy jest nie wporządku.

Jeśli coś Ci się nie podoba zrób lepsze... Nie podobają Ci się drogi? Idź i wybuduj lepsze! No! Dlaczego jeszcze siedzisz? Rusz d*** i zrób lepsze!
Ok. Czasami mam wrażenie, że nie dacie złego słowa powiedzieć na temat OFP: DR. Na szczęście tylko czasami.
Wracając do tematu. Napawa optymizmem, tak jak już napisałem, ale wielka szkoda, że recenzent nie zagłębił się w szczegóły (chyba, że mu nie pozwolono :twisted:). Za kilka dni powinno się pokazać więcej recenzji i w tedy porównamy :wink:
Awatar użytkownika
Rokuto
Porucznik
Porucznik

Miejscowość: Wieprz

Post przez barth89 » 19 Wrz 2009, 20:08

Rokuto napisał(a):Wracając do tematu. Napawa optymizmem, tak jak już napisałem, ale wielka szkoda, że recenzent nie zagłębił się w szczegóły (chyba, że mu nie pozwolono :twisted:). Za kilka dni powinno się pokazać więcej recenzji i w tedy porównamy :wink:

Nie zapomnij, że to tylko fragment recenzji (podsumowanie) a nie cała :)
Awatar użytkownika
barth89
Major
Major

Miejscowość: Bydgoszcz

Post przez Kubicor » 19 Wrz 2009, 20:09

Rokuto napisał(a):
Kubicor napisał(a):Jeżeli jesteście tak obeznani w temacie, to czemu sami nie zrobicie gry idealnej? Ciekawe jakbyście się czuli, jakby ktoś non stop mówił wam, że coś w waszej wieloletniej pracy jest nie wporządku.

Jeśli coś Ci się nie podoba zrób lepsze... Nie podobają Ci się drogi? Idź i wybuduj lepsze! No! Dlaczego jeszcze siedzisz? Rusz d*** i zrób lepsze!
Ok. Czasami mam wrażenie, że nie dacie złego słowa powiedzieć na temat OFP: DR. Na szczęście tylko czasami.

Chwila chwila, czytałeś ty w ogóle resztę mojego posta? Albo te poprzednie? Bo chyba nie zrozumiałeś o co tu chodziło. Jeżeli ktoś non stop pisze, że gra jest beznadziejna, fatalna grafika, fatalna grywalność, niefajny trailer, brak herbatki, zero dobrych stron- to po cholerę czeka na tą grę, i po kiego grzyba jeszcze truje o jej beznadziejności na forum tejże grze poświęconej? Wypowiedzieć się na temat gry, a szukanie na siłę jej słabych stron to są dwie różne rzeczy.
Awatar użytkownika
Kubicor
Major
Major

Miejscowość: Ustroń

Post przez Red » 19 Wrz 2009, 20:13

Ale proszę o trzymanie się tematu :)

Sprawę tych dwóch kolegów uważam za tymczasowo rozwiązaną, więc naprawdę nie ma sensu już się nad tym rozwodzić. Skupmy się na tytułowej recenzji.
Awatar użytkownika
Red
Administrator
Administrator

Miejscowość: Zielona Góra

Post przez Rokuto » 19 Wrz 2009, 20:24

Kubicor napisał(a):Chwila chwila, czytałeś ty w ogóle resztę mojego posta? Albo te poprzednie? Bo chyba nie zrozumiałeś o co tu chodziło. Jeżeli ktoś non stop pisze, że gra jest beznadziejna, fatalna grafika, fatalna grywalność, niefajny trailer, brak herbatki, zero dobrych stron- to po cholerę czeka na tą grę, i po kiego grzyba jeszcze truje o jej beznadziejności na forum tejże grze poświęconej? Wypowiedzieć się na temat gry, a szukanie na siłę jej słabych stron to są dwie różne rzeczy.

Maćko lekko przegiął, ale nie zmienia to faktu, że żyjemy jednak w kraju demokratycznym i każdy ma prawo krytykować, szukać dziury w całym i tak naprawdę zabronić mu tego nie możesz. Jedyną opcją jest uciec do krajów ograniczonych, ale tego nie polecam ;)
Czytałem wszystkie posty, ale oburzyła mnie tamta część wypowiedzi. Wybacz, ale musiałem bo argument był/jest śmieszny.
No to tyle offtopu. Hmmm, co by tu teraz napisać żeby nie dostać żadnego ostrzeżenia hmmmm.... :D
Motyw z morale jest dobry. Ba! Fortel (Zagłoba :lol:) jest zarąbisty, ale niech go dopracują (nie tak jak z nieszczęsną apteczką).
Awatar użytkownika
Rokuto
Porucznik
Porucznik

Miejscowość: Wieprz

Post przez EmperorPalpa » 19 Wrz 2009, 21:11

Nie ma się co kłócić co do realistyczności i Army jaki i DR. Ktoś chyba zapomniał, że są to GRY. I OFP DR i Arma 2 posiadają elementy całkowicie nieprawdziwe/nieprawdopodobne - prawdziwego symulatora nie będzie dopóki gracze nie dostaną 3D hełmu, kontrolera w kształcie broni i dodatkowego "osprzętu". Dlatego proponowałbym nie wyzywać Dragon Rising'a od "nierealistycznych g....", bo takie zwykłe OFP czy obie ArmA'y też symulatorem nie są. Amen.

Co do gry, te obrazki wyglądają paskudnie. Jeśli się okaże, że taka grafika jest w grze, to trzeba będzie programistom CM pogratulować zepsucia świetnego w sumie silnika EGO.

Dodam jeszcze tylko, że Marine'si nigdy nie posiadali na stanie M21. DMR jest podobne, ale jednak jest to inna broń.
Ostatnio edytowany przez EmperorPalpa, 19 Wrz 2009, 21:21, edytowano w sumie 1 raz
EmperorPalpa
Kapral
Kapral

Post przez Kubicor » 19 Wrz 2009, 21:16

EmperorPalpa napisał(a):Nie ma się co kłócić co do realistyczności i Army jaki i DR. Ktoś chyba zapomniał, że są to GRY. I OFP DR i Arma 2 posiadają elementy całkowicie nieprawdziwe/nieprawdopodobne - prawdziwego symulatora nie będzie dopóki gracze nie dostaną 3D hełmu, kontrolera w kształcie broni i dodatkowego "osprzętu". Dlatego proponowałbym nie wyzywać Dragon Rising'a od "nierealistycznych g....", bo takie zwykłe OFP czy obie ArmA'y też symulatorem nie są. Amen.

Co do gry, te obrazki wyglądają paskudnie. Jeśli się okaże, że taka grafika jest w grze, to trzeba będzie programistom CM pogratulować zepsucia świetnego w sumie silnika EGO.

Nie zapominając, że to wciąż tylko ten nieszczęsny X-Box (o ile mnie wzrok nie myli, ale jak dla mnie te screeny są takiej samej jakości jak te poprzednie, a wszystkie poprzednie to X-Box). A poza tym grafika nie gra w tej grze głównej roli, lecz grywalność.
I po co zacytowałeś własną wiadomość nic nowego do niej nie wnosząc i w dodatku pisząc przez to post pod postem? :P
Awatar użytkownika
Kubicor
Major
Major

Post przez EmperorPalpa » 19 Wrz 2009, 21:33

Mnie właśnie o tego Xbox'a chodzi ;P Tak się składa, że GRID na Xbox'ie wygląda niemal identycznie jak na PC. To również mogę powiedzieć o Far Cry 2, który ma o niebo grafiką i ogólnie jakością oprawy przebija OFP DR. Więc mówienie o tak strasznych różnicach jest bezzasadne (chyba, że rzeczywiście autorzy tak spartolili silnik ;P )
EmperorPalpa
Kapral
Kapral

Post przez Don-Esteban » 19 Wrz 2009, 21:49

Piękne niebo jest na środkowym screenie, cóż za mnogość chmur/detali itp, zapewne tak właśnie ono wygląda na tej wyspie skoro twórcy tak gorliwie zapowiadają autentyczność... (czerwone :roll: ?!jak oni się tam bić musieli że się niebo aż czerwone zrobiło...)
Awatar użytkownika
Don-Esteban
Porucznik
Porucznik

Miejscowość: -H4L-

Post przez Kubicor » 19 Wrz 2009, 21:53

EmperorPalpa napisał(a):Mnie właśnie o tego Xbox'a chodzi ;P Tak się składa, że GRID na Xbox'ie wygląda niemal identycznie jak na PC. To również mogę powiedzieć o Far Cry 2, który ma o niebo grafiką i ogólnie jakością oprawy przebija OFP DR. Więc mówienie o tak strasznych różnicach jest bezzasadne (chyba, że rzeczywiście autorzy tak spartolili silnik ;P )

To może robili te screeny na fatalnej rozdzielczości? :lol:
Ja twierdzę, że grafika będzie na komputerze wyglądać dużo lepiej niż to na screenach.
Awatar użytkownika
Kubicor
Major
Major

Post przez Przemek_kondor » 19 Wrz 2009, 21:58

A co ma rozdzielczość do jakości scrina? Skrin w niskiej rozdzielczości powinien dobrze wyglądać. Po prostu nie będzie zeskalowany do full-screena, ale powinien mieć dobrą jakość.
Awatar użytkownika
Przemek_kondor
Porucznik
Porucznik

PoprzedniaNastępna

Powróć do Archiwum newsów

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

© 2007-2010 OFP2.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone
Wszelkie znaki towarowe, loga oraz nazwy użyte na tej stronie są własnością ich prawnych właścicieli.
Kopiowanie i/lub rozpowszechnianie zamieszczonych na tej stronie artykułów w części lub całości bez uprzedniej zgody właściciela jest zabronione.

Strona główna | O serwisie | Forum dyskusyjne | Kontakt