Pierwsza recenzja OFP: DR

Miejsce do przeglądania oraz komentowania wszystkich newsów

Re: Pierwsza recenzja OFP: DR

Post przez Kubicor » 19 Wrz 2009, 22:02

Przemek_kondor napisał(a):A co ma rozdzielczość do jakości scrina? Skrin w niskiej rozdzielczości powinien dobrze wyglądać. Po prostu nie będzie zeskalowany do full-screena, ale powinien mieć dobrą jakość.

Po pierwsze, to to był taki żart :wink:
A po drugie popatrz na rozmiar obrazka. Jeżeli był robiony w niskiej rozdzielczości i został rozciągnięty do takich rozmiarów to jakość musi być zła.
Awatar użytkownika
Kubicor
Major
Major

Miejscowość: Ustroń

Post przez ArthurNeo » 19 Wrz 2009, 22:58

Maćko napisał(a):I zastanów się do kogo piszesz - jestem bardzo znaną osobą w community OFP/ArmA siedzę w tym od początku i wiem co piszę.

No i bardzo mi przykro że jesteście tacy głupi i nie zrozumieliście ironii..

Teraz gościu już trochę przesadziłeś...

stary jak ty jesteś WAŻNĄ osobistością w community OFP/Arma i wydajesz takie opinie na temat gry w którą nawet nie grałeś to ja im współczuję... jak ja bym był RED to już byś stąd wyleciał - sorki RED nie mogłem się powstrzymać ale jest tu kilka osób których powinna spotkać dużo surowsza kara niż zakaz komentowania newsów na 2 tygodnie.

Wchodzę sobie na stronę, patrze nowy news i OOO 60 komentarzy! będę miał co czytać sobie pomyślałem... wszedłem i co? no pytam co? ważne osobistości? bez klasy, jakieś bachory się wyzywają co to ma być? sion i cleve nie byliby zadowoleni :twisted:
Ostatnio edytowany przez ArthurNeo, 19 Wrz 2009, 23:05, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
ArthurNeo
Porucznik
Porucznik

Miejscowość: Lipno

Post przez Kubicor » 19 Wrz 2009, 23:03

Jak to już powiedział Red, ten problem został już rozwiązany. Panowie zostali ukarani i proponuję o sprawie zapomnieć, bo faktycznie dalsze wałkowanie tego nie ma już sensu. Lepiej wróćmy do tematu. :wink:
Awatar użytkownika
Kubicor
Major
Major

Post przez osa1942 » 19 Wrz 2009, 23:06

hymm... Ja często ufam recenzją i często przez to się napalam ... itd... I tym razem też tak jest :twisted: ;a może jednak w tym przypadku mnie ofp nie zawiedzie;]
Awatar użytkownika
osa1942
Kapitan
Kapitan

Miejscowość: Dokąd?

Post przez Bronex94 » 19 Wrz 2009, 23:15

Ja czekam na recke w CDA ale w październikowym nr nie będzie więc zagram w DR przed recką :D
Bronex94
Sierżant
Sierżant

Post przez ArthurNeo » 19 Wrz 2009, 23:15

SaS TrooP napisał(a):Towarzyszu, ta gra ma tyle wspólnego z pierwszym Fleszpojntem i tym, czego nazywacie się "fanami" (:lol:) jak ja z bokserem z Guanxi Clique. Rzekę, że po prostu zdradziliście waszego koffanego (:*) fleszpojnta i fanami nazywać się prawa nie macie. Zresztą wielu z was jak choćby Osa nawet go nie pamięta.

Ja mam 30 lat, więc miałem 21 kiedy pierwszy raz ujrzałem tę wspaniałą grę Operation Flashpoint, potem Resistane, Red Hammer, kupę dodatków, następnie Arma, Arma2 i teraz czekam na Operation Flashpoint Dragon Rising i Arma2 Operation Arrowhead. Od tych 8 lat 80% gier w jakie gram to właśnie te, reszta to inne ciekawe tytuły niestety zawsze tylko na krótszą metę - Fuel, Solar Empire, Americas Army itp.

Z czystym sumieniem mogę nazywać się wielkim fanem Operation Flashpointówek - kiedyś nawet zgrałem logo OFP i kazałem w specjalnym sklepie poligraficznym zrobić sobie koszulkę z tym logiem! :mrgreen:

Wracając do sedna ja mam prawo nazywać się fanem i nie zdradziłem flaszki - gram w 1 część do dziś, nie znudziła mi się ani razu!

I wkurza mnie gdy odzywają się tu bachory 16-18 letnie którzy nie przeżyli całej tej pięknej historii... co tacy mają tu w ogóle do powiedzenia?
Awatar użytkownika
ArthurNeo
Porucznik
Porucznik

Post przez Kubicor » 19 Wrz 2009, 23:18

osa1942 napisał(a):hymm... Ja często ufam recenzją i często przez to się napalam ... itd... I tym razem też tak jest :twisted: ;a może jednak w tym przypadku mnie ofp nie zawiedzie;]

Skoro już powróciliśmy (na dobre miejmy nadzieję :) ) do tematu recenzji, to ja powiem, że mnie recenzje nigdy nie zawodzą. Może kiedyś był tam jakiś jeden przypadek, ale na ogół, trafiam na trafne recenzje. Nie sądzę, żeby z OFP:DR było inaczej. A przynajmniej mam taką nadzieję.
Jest to druga recenzja OFP:DR jaką czytałem. Wypowiedzi były bardzo pozytywne. Tyczyło się to również grafiki. Do tej pory w życiu zawsze kupna gier nigdy nie dokonywałem w ciemno, ale ten jeden raz chyba zrobię wyjątek. :)

ArthurNeo: Skończmy ten temat. I nie dyskryminuj młodszych :P Miałem 8 lat, kiedy zagrałem w OFP1, a wszystko idealnie pamiętam. Gram do dziś i też uważam się za pełnoprawnego fana OFP.
Awatar użytkownika
Kubicor
Major
Major

Post przez Bronex94 » 19 Wrz 2009, 23:21

Sory ale ja mam 15 i we Flasha gram od 2003 kiedy byłem u brata w Austrii i też gram do dziś (cały czas edytor - własne misje i nawet 1 kampania) i ten tekst o bachorach mnie troche dotknął bo również czuję się fanem OFP.
Bronex94
Sierżant
Sierżant

Post przez ArthurNeo » 19 Wrz 2009, 23:21

Kubicor napisał(a):Jeżeli ktoś non stop pisze, że gra jest beznadziejna, fatalna grafika, fatalna grywalność, niefajny trailer, brak herbatki, zero dobrych stron- to po cholerę czeka na tą grę, i po kiego grzyba jeszcze truje o jej beznadziejności na forum tejże grze poświęconej?

Tym bardziej, że w nią nie grał :mrgreen:

Bronex94 napisał(a):Sory ale ja mam 15 i we Flasha gram od 2003 kiedy byłem u brata w Austrii i też gram do dziś (cały czas edytor - własne misje i nawet 1 kampania) i ten tekst o bachorach mnie troche dotknął bo również czuję się fanem OFP.

Przepraszam Bronex94 jeśli cię uraziłem ale nie pisałem o wszystkich... chyba rozumiesz o kim? :mrgreen:
Awatar użytkownika
ArthurNeo
Porucznik
Porucznik

Post przez Quinti » 19 Wrz 2009, 23:28

ArthurNeo "zraniłeś mnie na wskroś" mam 16 lat :P i może czasami się zachowuję dziecinnie lecz bachorem nie jestem... :P
A wracając do tematu inne recki na pewno przeczytam, jednakże Pre-order był zamówiony od 3 września więc jakby to powiedzieć zamówiłem w ciemno :mrgreen: po prostu mam takie dziwne przeczucie że ta gra to będzie czarny koń 2009 roku. Owszem recka jest cukierkowa - i chyba dlatego że recenzent jeszcze nie "ostygł" po tym jak skończył grać a to chyba dobry znak. I dla tych co nie czytali pełnej recki na Forum CM - z tego co przeczytałem płotków i tym podobnych nie da się zniszczyć :(
Awatar użytkownika
Quinti
Porucznik
Porucznik

Post przez Kubicor » 19 Wrz 2009, 23:31

Ale mam nadzieję, że się da chociaż te płotki rozjechać. Bo jak mój czołg ma hamować bariera w postaci półmetrowych desek to ja dziękuję.. :lol:
Awatar użytkownika
Kubicor
Major
Major

Post przez Quinti » 19 Wrz 2009, 23:33

Kubicor napisał(a):Ale mam nadzieję, że się da chociaż te płotki rozjechać. Bo jak mój czołg ma hamować bariera w postaci półmetrowych desek to ja dziękuję.. :lol:

Część recki o tytule prawda/fałsz
"You can break more stuff
Not really true. Yes, you can break more than in the first OFP, but the obstacles are still obstacles, even when they are made out of wood."
Awatar użytkownika
Quinti
Porucznik
Porucznik

Post przez Rokuto » 19 Wrz 2009, 23:39

Kubicor napisał(a):Ale mam nadzieję, że się da chociaż te płotki rozjechać. Bo jak mój czołg ma hamować bariera w postaci półmetrowych desek to ja dziękuję.. :lol:

W OFP 1 dało się płotki rozjechać, więc nie widzę przeszkód żeby umieścić ten element w OFP DR. Pomijam fakt, że czasami płotek walił się wbrew prawom fizyki :D
Awatar użytkownika
Rokuto
Porucznik
Porucznik

Miejscowość: Wieprz

Post przez Kubicor » 19 Wrz 2009, 23:43

Rokuto napisał(a):

W OFP 1 dało się płotki rozjechać, więc nie widzę przeszkód żeby umieścić ten element w OFP DR. Pomijam fakt, że czasami płotek walił się wbrew prawom fizyki :D

Znaczy w stronę pojazdu rozjeżdżającego? :D
Taak, w obu ArmAch takie sytuacje miałem non-stop. W zasadzie tak często, że przestałem na to zwracać jakąkolwiek uwagę. :lol:
Awatar użytkownika
Kubicor
Major
Major

Post przez Rokuto » 19 Wrz 2009, 23:54

Kubicor napisał(a):Znaczy w stronę pojazdu rozjeżdżającego? :D
Taak, w obu ArmAch takie sytuacje miałem non-stop. W zasadzie tak często, że przestałem na to zwracać jakąkolwiek uwagę. :lol:

Tak, w stronę pojazdu rozjeżdżającego ;) Zawsze jak to widziałem chciało mi się śmiać (tak samo jak na widok innych nielogicznych, łamiących prawa fizyki zachowań pojazdów i otoczenia). Mam nadzieję, że w Dragon Rising będzie to przyzwoicie wyglądać.
Awatar użytkownika
Rokuto
Porucznik
Porucznik

Miejscowość: Wieprz

PoprzedniaNastępna

Powróć do Archiwum newsów

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

© 2007-2010 OFP2.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone
Wszelkie znaki towarowe, loga oraz nazwy użyte na tej stronie są własnością ich prawnych właścicieli.
Kopiowanie i/lub rozpowszechnianie zamieszczonych na tej stronie artykułów w części lub całości bez uprzedniej zgody właściciela jest zabronione.

Strona główna | O serwisie | Forum dyskusyjne | Kontakt